Blackboard Mobile Learn

Gepubliceerd op

Blackboard is voor de Universiteit Utrecht ook mobiel bereikbaar. De app is gratis en geschikt voor Android, Blackberry en de iPhone/iPod Touch/iPad in één van de stores.

Je vindt de app onder ‘Blackboard Mobile Learn’. Selecteer na het downloaden ‘Utrecht University’, log in met je Solis-id en je kunt meteen aan de slag. Met de app zie je bijvoorbeeld welke mededelingen op het blackboard zijn geplaatst, je kunt je taken beheren en gebruik maken van het discussion board.

Je kunt wanneer je maar wilt wijzigingen doen via Mobile Blackboard. Het is niet langer nodig dit achter een laptop of computer te doen. Elke verandering die je maakt, wordt automatisch doorgevoerd op de webvariant van Blackboard.

Veel functionaliteit van Blackboard is handig te gebruiken omdat deze anders is vormgegeven in de app. Hou ermee rekening dat dit niet geldt voor alles. Indien er geen specifieke vertaalslag voor Mobile is gemaakt, leidt de app je om naar de browserversie van Blackboard, die minder handig te gebruiken is op mobiele devices.

Sinds kort is er ook een nieuwe app beschikbaar, de opvolger van Blackboard Mobile Learn: BB Student. Meer hierover lees je in het artikel BB Student.

Gerelateerde bronnen

Mobile FAQ

Mobile FAQ