Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Het Grade Center

Safe Assign en DirectSubmit

Het is mogelijk voor een instructor om een SafeAssign rapport te genereren voor werkstukken die nog niet zijn geüpload. Via DirectSubmit worden de werkstukken vergeleken met de informatie in de institutional database.  DirectSubmit is geen onderdeel van het Grade Center. Direct Submit is niet beschikbaar voor studenten.

Een werkstuk aanbieden via DirecSubmit

 1. Open de Course Tools op het Control Panel en klik op SafeAssign. Je krijgt het onderstaande scherm:
  DirectSubmit-Startscherm
  .
 2. Klik op ‘DirectSubmit’. Je komt nu in het scherm van waaruit je de folderstructuur kunt aanpassen en bestanden kunt toevoegen:
  DirectSubmit-Main
  .
 3. Gebruik de ‘Topfolder’ die standaard wordt aangemaakt door Blackboard, of maak eerst een subfolder aan. Om een folder aan te maken voert u eerst in het veld een naam in, klik daarna op ‘Add’ om de folder aan te maken. De folder wordt onder de topfolder geplaatst. Activeer daarna de subfolder door erop te klikken, alvorens werkstukken toe te voegen.
 4. Klik op ‘Submit Paper’ om een paper toe te voegen aan de actieve folder. Het onderstaande scherm verschijnt:
  DirectSubmit-Upload
  .
  Klik op de gewenste opties en doe nu een upload van een bestand of voer de tekst in via copy/paste. Dit kan ook een zip-file zijn. De lijst van ondersteunde bestanden is te zien op het scherm. Nadat alle informatie is ingevuld, klik dan op ‘Submit’. Het onderstaande scherm verschijnt met het resultaat.
  DirectSubmit-Uploaded
  .
 5. Ververs het scherm om te zien of Blackboard het SafeAssign rapport al heeft afgerond. Bekijk het SafeAssign rapport door op het icoon te klikken. De standaard SafeAssign Report Viewer wordt getoond. Voor de werking hiervan, zie: Het SafeAssign Rapport bekijken.