Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Docent

Assigned Portfolio’s en Inline Grading

Portfolio’s geven een indruk over de status van de ontwikkeling van een student in zijn academische en professionele loopbaan. Portfolio’s kunnen worden gebruikt voor het demonstreren van de formatieve voortgang,  maar ook kunnen zij de prestatie weergeven op summatief niveau. Om het doelgericht inzetten van portfolio’s voor opdrachten mogelijk te maken, is het nu mogelijk voor een docent om een portfolio als assignment in te laten leveren.

Om een portfolio als assignment aan te maken, volg je de onderstaande procedure.

 1. Ga naar een Content Area en maak een nieuw assignment
  Portfolio-AssignmentPage
  .
 2. Vul de noodzakelijke gegevens in en open bij ‘Grading’ het onderdeel ‘Submission Details’. Je ziet nu een scherm waarin je als assignment type kunt kiezen voor ‘Portfolio Submission’.
  Portfolio-AddImagePortfolioSubmission
  .
 3. Geef aan welk template de student moet gebruiken. Een keuzescherm opent met de verschillende  mogelijkheden:
  Portfolio-Template
  Kies  het juiste template en klik op ‘Submit’.
  .
 4. Geef aan of er nog andere zaken ingevuld moeten worden. meer informatie over het invoeren van de andere gegevens voor assignments is te vinden in de handleiding: Een opdracht plaatsen en laten inleveren.
  Als alles is ingevuld klik je op ‘Submit’ om alles te bewaren. Je krijgt terugkoppeling over het welslagen van deze actie:
  Portfolio-FinishAssignment
  .
  De student ziet de opdracht ongeveer als hieronder:
  Portfolio-Assignment-Studentview
  .
 5. Beoordeel de afgeronde opdrachten in het Grade Center.
  Nadat studenten hun opdrachten ingeleverd hebben, zijn ook de portfolio assignments te zien in het grade center en kunnen deze op dezelfde manier als andere assignments worden beoordeeld.
  Portfolio-AssignmentGrading