Blackboard Support

FAQs student


De ondersteuning van docenten en studenten vindt in eerste instantie plaats op facultair niveau. Voor studie- of cursus inhoudelijke zaken kunt u terecht bij het studiepunt voor uw faculteit of bij de docent van de cursus. Voor zowel technische als inhoudelijke vragen over de Blackboard applicatie kunt terecht bij de facultaire Blackboard ondersteuners. De contactadressen staan op deze pagina rechts en ook op de voorpagina van de supportsite, bij het kopje ‘Contact’.
De facultaire ondersteuners hebben op bepaalde gebieden meer rechten dan de student of docent. Een aantal zaken zullen zij beleggen bij het algemene functionele beheer van Blackboard, dat is belegd bij ITS.

In principe wel. Blackboard maakt het mogelijk om in groepen te werken. De manier waarop je lid wordt van de groep en de beschikbaarheid van toepassingen in die groep wordt door de docent bepaald. Dit geldt ook voor het sturen van e-mailberichten vanuit de groep. Ook docenten kunnen in Blackboard studenten direct e-mailen.

Soms komt het voor dat je standaard wachtwoord niet goed werkt voor Blackboard.
Je kan dit zelf oplossen door middels de volgende stappen je wachtwoord te wijzigen:
1) ga naar http://www.uu.nl/password
2) klik op ‘vergeten wachtwoord’ en login met je solis-id en wachtwoord
3) klik op ‘change password’
4) wijzig je wachtwoord
5) het kan even duren voordat het wachtwoord op Blackboard is gewijzigd, meestal maximaal 15-20 minuten

Let op: met deze actie wijzigt u het basis Solis-ID paswoord, dat wordt gebruikt om overal in te loggen. Uiteindelijk wordt ook het wachtwoord voor Blackboard hiermee gewijzigd.

Voor elke cursus wordt standaard een cursusomgeving aangemaakt. Tijdens de opbouw van de cursus zal de cursuscoördinator/-docent een cursusmodule op unavailable zetten, terwijl je er al wel voor ingeschreven kunt zijn. Hij/zij zorgt er ook voor dat de cursus zichtbaar wordt (available maken), waardoor jij hem kunt zien. Een cursus is vrijwel altijd zichtbaar als het blok start, gewoonlijk minimaal twee weken voordat de cursus begint. Mail de cursuscoördinator of -docent als je geen cursus ziet.