Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Communicatie introductie

Communicatie introductie

Een belangrijke functie van een ELO is de mogelijkheid tot communicatie. Blackboard biedt de volgende mogelijkheden:

 1. E-mail
  Er kan snel vanuit Blackboard mail verstuurd worden naar cursusdeelnemers en –begeleiders. De mail wordt vanuit Blackboard verstuurd, maar niet in Blackboard bewaard.
 2. Discussion board
  Deelnemers kunnen bijdragen leveren aan een onderwerp van een discussie en op elkaar reageren zodat zij leren hoe zij zich het beste kunnen gedragen in discussies. Instructors en Teaching Assistents kunnen de discussies volgen en voorzien van feedback. Het is mogelijk om beoordelingen automatisch in het Gradebook op te nemen.
 3. Blogs
  Een blog is een soort publiek logboek voor de student. Vaak wordt een blog gebruikt om ideeën of meningen te publiceren, waarop kan worden gereageerd door andere studenten in de cursus of de cursusgroep.
 4. Journals
  Een journal stelt de student in staat om een logboek met reflecties te maken. Deze worden gedeeld met de instructor of teaching assistent, hierop kunnen zij terugkoppeling geven. Hoewel een journal openbaar kan worden gemaakt, is het in principe geen communicatiemiddel tussen studenten onderling. Journals kunnen onderdeel uitmaken van de grading.
 5. Wiki’s
  Via een wiki kunnen studenten als redacteur gezamenlijk werken aan webdocumenten, vandaar dat zij vaak worden ingezet als groepsopdracht. In de regel is de content gekoppeld aan de cursusinhoud. Wiki’s worden dan ook meestal gekoppeld aan een cursus. Wiki’s zijn vaak onderdeel van de grading.

Hoewel deze communicatiemiddelen meestal ter beschikking worden gesteld vanuit een cursus, of binnen de cursusgroepen worden vormgegeven, is het ook mogelijk dat zij breder worden ingezet (via een organization).