Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Inleiding

Ondersteuning Blackboard Introductie

De Blackboardserver wordt technisch beheerd door Blackboard Managed Hosting. Het functioneel beheer vindt binnen de UU plaats door functioneel beheerders van Information and Technology Services (ITS) en gedelegeerd beheerders (‘key users’) van de faculteiten. Op iedere faculteit zijn de gedelegeerd beheerders het eerste aanspreekpunt voor docenten. Contact opnemen met een gedelegeerd beheerder kan per e-mail. Raadpleeg voor een overzicht van de e-mail adressen: http://www.uu.nl/blackboard, tabblad ‘Support’  onder Contact Faculty Helpdesk’.

Op het tabblad ‘Support’  zijn ook ondersteunende materialen te vinden zoals deze en andere handleidingen, overige documenten en links.

Verder zijn op de wiki van de Universiteit van Amsterdam veel handleidingen, tips en andere informatie over Blackboard 9.1 te vinden: http://wiki.uva.nl/kb-oa/index.php/Categorie:Blackboard_9

Ook heeft de Blackboard gebruikersgroep gezamenlijk een support site ontwikkeld waarop veel informatie beschikbaar is: http://www.supportjukebox.nl/. Last but not least is er de officiële Blackboard help site http://help.blackboard.com.

Een zoekopdracht op internet met Engelse Blackboard-termen levert veel informatie van andere universiteiten (vooral in de Verenigde Staten) op. Op videosites als Youtube zijn veel instructiefilmpjes te vinden.