Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Journals

Een link naar een Journal aanmaken

Nadat een journal is aangemaakt, is het noodzakelijk voor de instructor om een link naar het journal aan te maken, zodat het voor de studenten van de cursus beschikbaar wordt. In een content area van een course is het mogelijk om een link te maken naar een journal. Dit journal dient dus al binnen de cursusomgeving te zijn aangemaakt. Meer informatie voor het aanmaken van journals is te vinden in de handleiding: Het aanmaken van een journal.

Aanmaken van een link naar een journal in een content area:

 1. Open in het betreffende content area het scherm om een journal link toe te voegen:
  Journal_CreateLink
  .
 2. Maak nu een link naar de nieuwe journal aan in de content area. Selecteer de journal waarvan u een link wilt aanmaken, in het onderstaande voorbeeld is dit ‘Oceanography in focus’ en klik op de “Next’’ button.
  Journal_CreateLink2
  .
  De link naam wordt automatisch ingevuld in het volgende scherm, deze is nog naar wens aan te passen. In de text editor kan een omschrijving van de journal worden geplaatst. Ook kunnen in de sectie Options extra mogelijkheden worden ingesteld zoals hier onder te zien is:
  Journal_CreateLink3
  .
 3. Kies ‘Submit’. De link is nu zichtbaar in de content area:
  Journal_LinkCreated
  .
  Het journal zelf is zichtbaar onder Journals in het Control Panel. Dit betreft dus niet de link naar het journal, want dit zorgt enkel voor de beschikbaarheid van het journal binnen de course.