Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Inleiding

Global Navigation

Met de Global Navigation navigeer je gemakkelijk tussen verschillende elementen (cursussen, communities en settings) binnen Blackboard. Het geeft een overzicht van nieuwe meldingen en het biedt je de mogelijkheid om enkele persoonlijke instellingen (settings) te wijzigen.

GN1

Als je bent ingelogd in Blackboard, vind je rechts bovenin het venster je naam. Als je op je naam klikt, opent het menu van de Global Navigation. Als je hier een getal ziet, is dat het aantal nieuwe meldingen (nieuwe posts, updates of andere veranderingen in Blackboardomgevingen).

In het uitklapmenu zie je je Blackboard cursusomgevingen en communities, een selectie van die omgevingen die je recent hebt bezocht, en een linkje naar Settings.

Aan de linkerkant van het uitklapmenu zie je enkele knoppen; Bb Home, Posts, Updates, Retention Center en Calendar. Als je op één van deze knoppen klikt, opent een scherm waarin je de inhoud van deze opties te zien krijgt. Een cijfer bij de knop geeft aan hoeveel nieuwe meldingen of agenda-items er zijn.

  Bb Home laat zien van welke opdrachten en toetsen de einddatum (bijna) is verstreken en beoordeeld kunnen worden.
  Posts geeft een overzicht van berichten van de laatste 7 dagen uit diverse onderdelen van Blackboard; discussion boards, blogs, journals en wiki’s.
  Updates geeft een overzicht van nieuw geplaatste items in je cursusomgevingen, opdrachten die beoordeeld kunnen worden, etc.
  Het Retention Center geeft meldingen als studenten in je cursussen te laat zijn met het inleveren van opdrachten, lange tijd niet in de cursus zijn geweest, etc.
  De Calendar laat een overzicht zien van de agenda-items uit je Blackboard cursussen en communities.