Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Inleiding

Het My Blackboardscherm

Het My Blackboardscherm is overkoepelend over alle cursussen die u beheert of waarin u een rol heeft. Op dit scherm staan verschillende modules in een aantal kaders. Deze modules kunnen met de muis worden versleept en sommige modules kunnen worden verwijderd. Door de mogelijkheid van persoonlijke inrichting kan de indeling op uw scherm afwijken van onderstaande afbeelding.

Module

Onder My Courses ziet u de namen van de cursussen waar u als docent of in een andere rol aan deelneemt.

Onder My Communities staan de communities waaraan u deelneemt.

In de standaard inrichting staan verder: My Announcements en enkele modules met notificaties: Alerts, What’s New en Needs Attention.

Bij My Announcements staan linkjes naar mededelingen die voor u gelden, verzameld uit cursusomgevingen waar u toegang toe heeft. Alerts waarschuwt als studenten (te) laat zijn met een opdracht. What’s New geeft meldingen van nieuwe items (bv discussiebijdragen) in de cursussen. Needs Attention waarschuwt als er in een cursus werk van studenten nagekeken moet worden.

Met de knop Add Module kunt u modules toevoegen aan dit scherm, zoals een kalender (My Calendar) of een takenlijst (My Tasks) Klik op Add onder de gewenste modules en klik daarna onderaan de pagina op de button OK.

In de titelbalk van de modules kunnen de volgende knoppen staan. De mogelijkheden zijn niet bij alle modules van toepassing of beschikbaar.

 

Minimaliseren Minimaliseer formaat van de module
Herstel formaat Herstel formaat van de module
Verwijder Verwijder module (Terugplaatsen via Add Module)
Instellingen module Wijzig de instellingen van de module
Open module Open module in een nieuw venster

 

De ,,notification” modules bieden via de knoppen Edit Notification Settings en Actions de mogelijkheid om de instellingen te wijzigen en om in een keer een handeling met alle notifications uit te voeren.