Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Inleiding toetsen

Inleiding toetsen

Toetsen en toetsresultaten zijn voor veel groepen binnen het onderwijs van groot belang. Dit geldt uiteraard voor de student, die met een toets een studiefase wil afronden, maar ook voor anderen binnen het onderwijs. Voor de docent geeft de toets informatie over de kwaliteit het gegeven onderwijs: Als veel studenten slagen is het onderwijs blijkbaar goed geweest. (Of was de toets misschien te gemakkelijk?). Tenslotte zijn toetsen van belang voor de opleiding, omdat ze uiteindelijk bepalend zijn voor de studierendementen en daarmee van belang zijn voor de financiering van de opleiding.

Deze handleiding gaat over de mogelijkheden die Blackboard 9.1 biedt om toetsen af te nemen. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe nieuwe toetsen en vragen kunnen worden aangemaakt. De handelingen die nodig zijn om toetsen in Blackboard te maken en de resultaten te verwerken worden punt voor punt behandeld.

Wij raden u aan de handleiding in zijn geheel door te nemen. Om een goede indruk te krijgen van de verschillende mogelijkheden van toetsing in Blackboard 9.1 neemt u deze handleiding tot en met Instellingen voor de toetsvragen maken door.