Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Inleiding

Beschikbaarheid van de cursus

U kunt in Blackboard op verschillende niveaus de beschikbaarheid van uw cursus en cursusonderdelen regelen. U kunt een gehele cursus of specifieke onderdelen van een cursus onbeschik­baar (niet zichtbaar voor de student) maken. Dat betekent dat u er als docent wel in kunt werken, maar dat deelnemers aan de cursus die onderdelen niet kunnen bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld – zonder dat deelnemers daar iets van kunnen zien –  zaken uitproberen of vooruitwerken en materiaal pas beschikbaar maken wanneer u daar tevreden over bent. U kunt op ieder gewenst moment de cursus of de cursusonderdelen weer beschikbaar maken.

Een Blackboardomgeving die via Osiris beschikbaar komt, staat standaard op unavailable. U als docent kunt hem zien maar studenten (nog) niet.

 

Cursus beschikbaar maken

Bij de start van een nieuw studiejaar worden er nieuwe cursusomgevingen aangemaakt, die in eerste instantie niet beschikbaar zijn, totdat de docent ze beschikbaar maakt. U kunt in één handeling de gehele cursus beschikbaar maken voor studenten:

 • Klik onder het Control Panel op de optie Customization om het submenu uit te vouwen
 • Klik op Properties
  Er opent een scherm waarin u onder het label Set Availability de cursus beschikbaar kunt maken door de optie Yes te selecteren:

Course-Properties

Opmerking
Let op: De studenten zien de cursus dus pas, als u bovenstaande stappen heeft gedaan!

 

Map of cursusmateriaal onbeschikbaar maken

 • Naast dat u de zichtbaarheid of de beschikbaarheid van een gehele cursus kunt bepalen, kan dit eveneens afzonderlijk voor bepaalde mappen of cursus materialen.
 • Zorg dat de Edit Mode op ON staat
 • Kies in het cursusmenu voor Course Content waarin het materiaal of de map staat die onbeschikbaar gemaakt moet worden
 • Klik achter de naam van het item op de dubbele pijl
 • Klik in het uitrolmenu op Edit:
  Availability
 • Selecteer in het Edit scherm bij Options bij Permit Users to View this Content de optie No:
  Availability2

Wilt u een menu optie uit het cursusmenu niet beschikbaar maken, kan dit door de optie te verbergen. (Zie Cursusmenu aanpassen).