Logo Universiteit Utrecht

Blackboard Support

Cursus bouwen en beheren

Learning modules

Learning modules zijn bedoeld om een collectie van verschillende leermaterialen in een logische volgorde aan studenten aan te bieden. Een leermodule kan allerlei verschillende typen cursusinhoud bevatten, zoals documenten, videomateriaal, animaties, opdrachten en toetsen.

  • Ga naar de plek waar u de learning module wilt plaatsen
  • Klik op Build Content en kies Learning Module
  • Vul de benodigde informatie en opties in. Onder 2. staat de optie ‘Enforce sequential viewing of the learning module’. Als u Yes kiest, kunnen studenten alleen van voor naar achter door de module. Als u No kiest zijn studenten vrij om de volgorde zelf te bepalen (dit heeft vaak de voorkeur, omdat de module dan ook als naslagwerk te gebruiken is).
  • Bij 4. kunt u kiezen om een Table of Contents toe te voegen. Dit maakt het overzichtelijk voor studenten. Dit geldt ook voor de Hierarchy Display. Hiermee kunt u een cijfer of letter voor de kopjes in de inhoudsopgave laten toevoegen.
  • Klik op Submit.

Als u de learning module aangemaakt heeft, kunt u deze gaan vullen met bij elkaar horende cursusinhoud, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4. Door een mappenstructuur te maken, kunt u hoofdstukken en daaronder subkopjes creëren, zoals in het voorbeeld hieronder. U kunt items omhoog of omlaag verplaatsen door te slepen met de pijltjes links van een item. Om een item naar een map te verplaatsen, klikt u op de dubbele pijl achter het item en kiest u Move.